Essays24.com - Term Papers and Free Essays
Search

The Effects of Pressure on Students to Get Good Grades (malay)

Essay by   •  January 10, 2016  •  Essay  •  563 Words (3 Pages)  •  788 Views

Essay Preview: The Effects of Pressure on Students to Get Good Grades (malay)

Report this essay
Page 1 of 3

Kini Perjalanan Anda Lebih Jimat Dan Selamat Dengan...

“Air Express”

Skrip Dan Arahan

Muhammad Zulfeqar Ahmad Seruji

Idea Asal

Zakwan Hafizie Zakaria

Lakonan

Maisarah M Khalid

(Suasana menunjukan keadaan di pelepasan lapangan terbang antarabangsa. Sara sedang mengeluarkan telefon bimbit dari beg tangannya)

        

        Hello.... Hello.... Hei Katrina kau dekat mana ni? Dah lama aku tunggu kau ni. Cepat lah sikit. Aku seorang sahaja dekat sini. Okey nanti kalau kau dah sampai call aku okey. byeee. Hurm itulah kehidupan aku, sentiasa berada di atas udara. Kadangkala bosan, tapi aku tidak pernah pedulikan semua itu asalkan aku sentiasa kaya dan aku mampu untuk lakukan apa sahaja dalam kehidupan aku. Yang Paling utama aku akan pastikan kecantikan aku akan sentiasa terjaga.

(Sarah memmandang seorang lelaki yang memerlukan pertolongan darinya)

        Yer encik ada yang boleh saya bantu. Oh! Cik belok kiri lepas tu terus sahaja. Dekat situ ada tempat yang cik cari. Tapi kena ingat, cik hati-hati ya sebab tempat tu licin.

(Lampu digelapkan)

(Lampu dinyalakan semula dan menunjukan suasana ditempat kerja pramugari)

        Hish! Bosan betullah, Asyik aku seorang sahaja yang  buat kerja ni.    

(Tiba -tiba Sarah perasan bahawa lelaki simpanannya datang kepadanya)

        Hei apa you buat kat sini ? I tengah kerjalah. Pergi lah duduk kat seat you. Nanti kalau manager I nampak macam mana? I tak mahu dituduh makan gaji buta. Sudahlah you  tunggu apa lagi. You nak cakap something dengan i. Apa dia? Hah! you nak putuskan hubungan kita senangnya you cakap. Habis tu macam mana dengan i. You nak tinggalkan i sorang- sorang. Apapun i tak benarkan  sama sekali. You cakap lah apa yang you nak cakap tapi i tetap dengan pendirian i. You janji dengan i you nak khawin dengan i tapi kalau dah jadi macam ni, I nak buat macammana. Enough ! I dont want to talk with you!

(Lampu digelapkan)

(Lampu dinyalakan semula dan menunjukan suasana di kamar Sarah)

        Sayang, angkatlah cepat. Please, I want to talk with you. Sanggup you buat i macam ni. I tak nak berpisah dengan you. Cakap pada i kenapa selama ni you tipu i. Sayang angkatlah. (Meronta-ronta di atas katil dan terjatuh diatas lantas) Aduh sakitnya . Harggggh!!  I’m stress!!!!

(Lampu digelapkan)

(Lampu di buka semula menunjukan suasana di dapur dengan meja yang berselerak)

        Argh!!! Aku nekad aku nak gemok sampai aku mati . aku tak peduli. Aku rela hidup Macamni. Aku nak makan sampai aku kenyang .Aku tak peduli apa yang orang nak kata pasal aku janji aku bahagia.

...

...

Download as:   txt (3.2 Kb)   pdf (76.2 Kb)   docx (52.7 Kb)  
Continue for 2 more pages »
Only available on Essays24.com
Citation Generator

(2016, 01). The Effects of Pressure on Students to Get Good Grades (malay). Essays24.com. Retrieved 01, 2016, from https://www.essays24.com/essay/The-Effects-of-Pressure-on-Students-to-Get/65671.html

"The Effects of Pressure on Students to Get Good Grades (malay)" Essays24.com. 01 2016. 2016. 01 2016 <https://www.essays24.com/essay/The-Effects-of-Pressure-on-Students-to-Get/65671.html>.

"The Effects of Pressure on Students to Get Good Grades (malay)." Essays24.com. Essays24.com, 01 2016. Web. 01 2016. <https://www.essays24.com/essay/The-Effects-of-Pressure-on-Students-to-Get/65671.html>.

"The Effects of Pressure on Students to Get Good Grades (malay)." Essays24.com. 01, 2016. Accessed 01, 2016. https://www.essays24.com/essay/The-Effects-of-Pressure-on-Students-to-Get/65671.html.