Essays24.com - Term Papers and Free Essays
Search

Lord Of The Ring (Dutch)

Essay by   •  March 16, 2011  •  3,048 Words (13 Pages)  •  1,673 Views

Essay Preview: Lord Of The Ring (Dutch)

Report this essay
Page 1 of 13

Titel : The Lord of the Rings

Onderdeel : the Fellowship of the Ring

Schrijver : J.R.R. Tolkien

Uitgave : HarperCollinsPublishers, 1995

Inhoud

Op een dag in het rustige plaatsje Hobbiton kondigt Mr. Bilbo Baggins aan dat hij een groot verjaardag feest geeft ter ere van zijn 111ste verjaardag ( dit is zelfs voor Hobbits een hoge leeftijd ), en omdat zijn neefje Frodo Baggins tegelijk met hem jarig is en 33 wordt ( op deze leeftijd wordt je volwassen als je een Hobbit bent ) wordt het feest alleen maar groter. Maar dit zijn niet de enige redens om het grote feest te geven. Mr. Bilbo is ook weer van plan om op reis te gaan en Hobbiton voor altijd te verlaten. En hierdoor al zijn eigendommen over te laten dragen aan Frodo, waaronder ook zijn bijzonderste eigendom, een gouden ring met magische krachten om iemand te laten verdwijnen. Hij heeft deze ring gestolen van een wezen genaamd Gollum in een van zijn eerdere reizen. Door deze ring is Bilbo ontsnapt door onzichtbaar te worden. En heeft later nog vele reizen gevoerd waardoor hij vele rijkdommen heeft vergaard. Op de grote dag 22 september hebben Bilbo en Frodo iedereen uitgenodigd die maar wat met hun te maken hadden, waaronder ook een machtige tovenaar en vriend genaamd Gandalf die het vuurwerk verzorgt. Op een bepaald moment houdt Bilbo een toespraak en aan het eind kondigt hij aan dat hij vertrekt, binnen een flits van een seconde is Bilbo verdwenen en alle Hobbits schrikken. Maar dit is al gauw weer over en ze gaan weer door eten en feesten. Voor dat Bilbo weg gaat spreekt hij nog met Gandalf. Na een poosje stopt Bilbo de ring met wat moeite in een envelop en zet het op de schoorsteen mantel voor Frodo.

17 jaar verstrijken, in deze tijd zijn Frodo en Gandalf er achter gekomen dat de magische ring die Frodo bezit van een Dark Lord is (genaamd Sauron), en dat als Sauron deze ring in zijn bezit krijgt en het met zijn eigen ringen samen voegt hij onstopbaar is en de macht heeft om alles te vernietigen. Hij mag deze ring dus absoluut niet krijgen. Na een paar weken na Gandalfs laatste bezoek raak Frodo ongerust omdat hij moest wachten op Gandalf, om te kunnen vertrekken uit Hobbiton en naar Rivendell te gaan. Maar als Gandalf te lang op zich laat wachten besluit Frodo te vertrekken. Frodo verkoopt zijn huis en laat de meubelen naar een huis in Brandy Hall verplaatsen. Dit is op weg naar Rivendell en is een goeie dekmantel voor alle nieuwsgierige hobbits. Frodo vertrekt samen met zij tuinman en trouwe vriend Sam Gamgee en met Merry en Pippin twee goede vrienden van Frodo. Frodo en zijn vrienden besluiten om op de voet te gaan naar Brandy Hall om van het landschap te kunnen genieten.

Als ze na drie dagen in Brandyhall aankomen hebben de Hobbits al veel meegemaakt, zo hebben ze een raar groot zwart wezen op een groot zwart paard gezien en nadat ze later die dag met wat elven hadden gepraat, die ze toevallig tegen kwamen, Blijkt dat het zwarte wezen een zwarte rijder (black rider) is die voor de Dark Lord Sauron werkt en de ring moet opsporen. Hierom besluit Frodo dan ook om gelijk de volgende dag te vertrekken naar Bree (wat op de weg ligt naar Rivendell ) samen met de pony’s die daar voor de vier Hobbits klaar staan. Ze besluiten om niet over de grote weg te gaan maar door het bos, om zo niet gezien te worden. Na een lange tocht door het bos komen ze bij een rivier uit en besluiten ze om even uit te rusten, maar als Frodo na een poosje Pippin en Merry hoort schreeuwen blijkt dat een boom ze heeft opgeslokt, Na paar hopeloze pogingen om ze los te krijgen horen ze opeens iemand op hun afkomen. Hij helpt Merry en Pippin uit de boom te verlossen en verleent ze voor paar dagen onderdak. Hij blijkt een oude elf te zijn genaamd Tom Bombadil, hij noemt zichzelf de meester over het bos. Hij raad ze aan als ze in Bree zijn naar een herberg genaamd The Prancing Pony te gaan.

Als Frodo in Bree aankomt merkt hij pas echt dat hij in een ander gebied is want naast de Hobbits zijn hier ook veel Dwergen, Elven en Mensen (of hoe de Hobbits ze noemen Big People ). In de herberg ontmoet Frodo Strider een rare lange man die in een donker hoekje zit. Nadat Frodo met hem heeft gesproken blijkt dat Strider iets van de ring af weet, alleen Frodo vertrouwd hem nog steeds niet, nadat Frodo weer een poosje met Strider gesproken heeft komt de eigenaar van de herberg naar toe Frodo met een brief. De brief is afkomstig van Gandalf, in de brief staat dat er een vriend van Gandalf in Bree aanwezig is genaamd Strider. De naam Aragorn ( de echte naam van Strider ) staat ook nog in de brief zodat Frodo kan checken als dit wel de echte Strider is. Als later alles goed blijkt te zijn, Besluiten de vier Hobbits dat Aragorn met ze mee reist naar Rivendell en dat ze de volgende dag gaan vertrekken. Maar als blijkt dat de Black Riders in Bree zijn besluiten ze bij het eerste ochtendlicht ongezien vertrekken. Maar als ze wakker worden blijkt dan hun Pony’s en alle andere dieren die in de stallen van de inn stonden zijn vertrokken.Uit laatste hoop kopen ze een zwaar ondervoede pony. Maar door deze vertraging konden ze het ongezien vertrekken uit Bree wel schudden. Hun reis naar Rivendell verloopt voor een paar dagen goed maar als ze op een avond in de verte Black Riders zien aankomen en de Hobbits en Aragorn zich op een vlakte bevinden is hun enige optie een vuur te stichten om de Black Riders af te houden. Naar paar uur komen de Black Riders zo dicht bij dat Frodo het niet kan weerstaan om de ring om te doen en ontzicht baar te worden. Alleen dit is de grootste fout die Frodo kan maken, want Frodo ziet door de ring de Black Riders nu niet alleen duidelijk, de Black Riders zien Frodo nu ook heel duidelijk, en vallen hem dan ook gelijk aan en steken Frodo met een magische dolk in zijn schouders waardoor de dolk afbreekt. Als de Black Riders vertrekken ( met de gedachte dat de ring drager ( Frodo ) niet meer ver komt ) probeert Aragorn de wond te genenzen, maar de magie is te sterk omdat er nog steeds een stuk van de dolk in Frodo zit. Aragorn legt Frodo op de pony en samen met de andere Hobbits vertrekt hij zo snel mogelijk naar Rivendell. Onderweg ontmoeten ze een elf genaamd Glorfindel een gezant van Elrond. De gene waarna ze onder weg zijn. Als blijkt dat de Black Riders nu wel heel dicht bij zijn besluiten ze om Frodo op het super snelle paard van Glorfindel te plaatsen, omdat het de Black Riders alleen maar om Frodo en de ring gaat en niet om de rest. In een achtervolging met negen Black Riders schiet het paard met Frodo er op naar Rivendell. Als het paard over een rivier spring en de Black Riders hem proberen te achtervolgen, komt er een grote vloedgolf die de paarden van de Black Riders weg spoelt en de Black

...

...

Download as:   txt (16.4 Kb)   pdf (174.4 Kb)   docx (15.1 Kb)  
Continue for 12 more pages »
Only available on Essays24.com
Citation Generator

(2011, 03). Lord Of The Ring (Dutch). Essays24.com. Retrieved 03, 2011, from https://www.essays24.com/essay/Lord-Of-The-Ring-Dutch/35930.html

"Lord Of The Ring (Dutch)" Essays24.com. 03 2011. 2011. 03 2011 <https://www.essays24.com/essay/Lord-Of-The-Ring-Dutch/35930.html>.

"Lord Of The Ring (Dutch)." Essays24.com. Essays24.com, 03 2011. Web. 03 2011. <https://www.essays24.com/essay/Lord-Of-The-Ring-Dutch/35930.html>.

"Lord Of The Ring (Dutch)." Essays24.com. 03, 2011. Accessed 03, 2011. https://www.essays24.com/essay/Lord-Of-The-Ring-Dutch/35930.html.