Essays24.com - Term Papers and Free Essays
Search

Viral Marketing

Essay by   •  July 16, 2011  •  7,457 Words (30 Pages)  •  1,092 Views

Essay Preview: Viral Marketing

Report this essay
Page 1 of 30

Antal anslag: 47.747 (svarende til 19,9 normalsider)

Indholdsfortegnelse

1.0 INDLEDNING 3

1.1 PROBLEMFORMULERING 4

1.2 METODE 4

2.0 VIRAL MARKEDSFÐ"?RING 6

2.1 DEFINITION 6

2.2 MARKEDSFÐ"?RINGSSTRATEGI 6

2.3 SPREDNING 7

2.4 AFSENDER - SODTAGER 8

2.5 OPLEVELSESÐ"?KONOMI 8

3.0 VIRAL MARKEDSFÐ"?RING, FILM OG Ð"?KONOMI 9

3.1 DET Ð"?KONOMISKE SPÐ"?RGSMÐ"...L 10

4.0 CASES 11

4.1 THE BLAIR WITCH PROJECT 12

4.1.0 MarkedsfÐ"Ñ'ring 12

4.2 A.I. вЂ" ORTIFICIAL INTELLIGENCE 13

4.2.0 MarkedsfÐ"Ñ'ring 13

4.2.1 Resultat 14

5.0 ANALYSE AF CASES 15

5.1 ANALYSEN 15

5.2 Ð"?KONOMI KONTRA UDBYTTE 16

5.2.0 Ð"?konomi 16

5.2.1 Udbytte 18

6.0 PERSPEKTIVERING 20

7.0 KONKLUSION 22

8.0 LITTERATURLISTE 23

1.0 Indledning

I dagligdagen bliver vi hele tiden udsat for en masse indtryk og bliver bedt om at trÐ"¦ffe en masse valg. Dette er ogsÐ"Ґ tilfÐ"¦ldet indenfor reklamer. I dag findes der en bred vifte af muligheder for at promovere sig selv eller sit produkt, deriblandt findes eksempelvis MySpace, Facebook og YouTube, hvilket primÐ"¦rt bliver brugt som promovering af musik, film og senest set i politiske valgkampagner i bÐ"Ґde USA og Danmark.

Igennem Internettet kan man som forbruger opsÐ"Ñ'ge diverse reklamekampagner. Og som i den virkelige verden bliver man ogsÐ"Ґ pÐ"Ґ Internettet udsat for en masse overflÐ"Ñ'dig reklame eksponering, gennem isÐ"¦r mails og pop-ups. Dette kaldes for ’viral marketing’. Mange forskellige firmaer, vÐ"¦lger netop denne form for markedsfÐ"Ñ'ring og kan derved med meget lidt kapital ramme en masse mennesker pÐ"Ґ meget kort tid. Netop dette aspekt har gjort, at et omrÐ"Ґde som film-verdenen har fÐ"Ґet Ð"Ñ'jnene op for denne ’nye’ og anderledes vej til seernes opmÐ"¦rksomhed.

Det fÐ"Ñ'rste store skridt fra Hollywood indenfor genren skete i ’90’erne, da en lille ukendt film ved navn ”The Blair Witch Project” blev en succes, ved at fÐ"Ґ folk til at tro at filmen var virkelig. Dette blev dengang regnet for at vÐ"¦re et gennembrud indenfor markedsfÐ"Ñ'ring af film, og bliver stadig den dag i dag betragtet som en af de bedste kampagner fra Hollywood indenfor genren. Viral markedsfÐ"Ñ'ring har siden haft en stor udvikling i Hollywood. Efter adskillelige Ð"Ґr har viral markedsfÐ"Ñ'ring ogsÐ"Ґ fundet vej til Danmark. Nordisk Film har blandt andet i Ð"Ґr 2007 haft nogle spÐ"¦de forsÐ"Ñ'g med viral markedsfÐ"Ñ'ring gennem den danske gyser ”Kollegiet” samt Thomas Vinterbergs nye danske film ”En mand kommer hjem”.

1.1 Problemformulering

I denne opgave vil der blive rettet fokus imod viral markedsfÐ"Ñ'ring - den nye mÐ"Ґde at sÐ"¦lge og reklamere for nye og kommende filmprojekter indenfor filmbranchen, og i hÐ"Ñ'j grad hvordan det Ð"Ñ'konomiske aspekt spiller ind. Der vil igennem opgaven blive set nÐ"¦rmere pÐ"Ґ, hvad der spiller ind, nÐ"Ґr man taler om en branche som filmbranchen. Jeg Ð"Ñ'nsker desuden at diskutere, hvordan fremtiden ser ud inden for markedsfÐ"Ñ'ring af film, og om denne form for markedsfÐ"Ñ'ring kun kan fungere i store lande.

1.2 Metode

Problemstillingen vil tage udgangspunkt i, hvorledes viral markedsfÐ"Ñ'ring bliver brugt indenfor markedsfÐ"Ñ'ring af film blandt andet i et land som Danmark.

For at konkretisere problemstillingen, har jeg valgt at gÐ"Ñ're brug af to forskellige cases. Den fÐ"Ñ'rste case er bygget over den fÐ"Ñ'rste film, der succesfuldt gjorde brug af viral markedsfÐ"Ñ'ring, ”The Blair Witch Project” . Med denne case for Ð"Ñ'je vil jeg se pÐ"Ґ nogle af de succeskriterier, der fandtes indenfor den film og dens markedsfÐ"Ñ'ring og derefter sÐ"¦tte dem op overfor lignende film. Den anden case er bygget over den amerikanske instruktÐ"Ñ'r Steven Spielbergs ”A.I. вЂ" Artificial Intelligence” , da netop denne film har taget skridtet videre og oprettede talrige hjemmesider til filmen, der intet konkret fortÐ"¦ller om selve filmen, men afgiver nogle ’clues’ omkring handlingen, som man dernÐ"¦st selv skal ’strikke’ handlingen sammen.

Ð"...rsagen til valget af netop disse to cases er deres brug af mediet, samt deres mÐ"Ґde at bruge viral markedsfÐ"Ñ'ring til at skabe opmÐ"¦rksomhed.

Jeg vil udfra rapporter, samt interviews med blandt andet UIP og Nordisk Film, udlede nogle generelle pointer omkring deres oplevelse indenfor denne form for markedsfÐ"Ñ'ring.

Min brug af to cases er en metode til belysning af nogle relevante og konkrete problemstillinger, og ikke som en analyse af en bestemt markedsfÐ"Ñ'ringsstrategi.

Opgaven er bygget op i tre dele. Igennem hvilken jeg lÐ"Ñ'bende vil forholde mig kritisk og diskuterende til diverse kilder og det indsamlede datamateriale.

Opgaven vil starte ud med en redegÐ"Ñ'rende efterfulgt af diskussions

...

...

Download as:   txt (53.5 Kb)   pdf (463.6 Kb)   docx (30.3 Kb)  
Continue for 29 more pages »
Only available on Essays24.com