# Kristen Cookie Case

Essay by zhengli • July 23, 2016 • Case Study • 925 Words (4 Pages) • 1,879 Views

**Page 1 of 4**

- It will take 26 minutes to fill a rush order of 1-dozen cookie. The calculation process: From first step:6+2=8 minutes. From second step:1+9=10 minutes. From last step:5+2+1=8 minutes. Add three steps together equal 26 minutes for 1-dozen cookie.

[pic 1]

2. The cycle time of 1-dozen cookie is 10 minutes. Because the loading and baking process has the longest minutes, so the bottom neck is the loading and baking process. The cycle time is the time complete bottom neck, so the cycle time is 10 minutes.

The cycle time of 2-dozen cookie is 20 minutes, because it takes additional 10 minutes to bake a second dozen.

The cycle time of 3-dozen cookie is 30 minutes, the reason is same as above.

How many orders can you fill in a night (4-hour period)? Does your answer depend on the size of the order, 1-dozen, 2-dozen, or 3-dozen?

I can fill 22 orders in a night if the size of order is 1-dozen. Because the cycle time of 1 dozen is 10 minutes. And the Total time for one-dozen cookie is 26 minutes. So we get the fix part of time is 26-10=16 minutes. I suppose the size of order is X. We can get the total time formula: Total time= 16+10X. Since 4 hours=240 minutes. So I put total time 240 minutes into total time formula, I got X=22.4 Since the size of order must be integer, so the max order I can fill is 22 dozen.

I can fill 11 orders in a night if the size of order is 2-dozen. The calculation process: it is similar as above, just the cycle time change to 20 minutes. So 16+20X=240 I get X=11.2 So I can fill 11 orders.

I can fill 7 orders in a night if the size of order is 3-dozen. The calculation process: it is similar as above, just the cycle time change to 30 minutes. So 16+30X=240 We get X=7.4 So I can fill 7 orders.

What is the difference in labor (both you and your roommate’s time) per dozen among 1-dozen, 2-dozen, and 3-dozen orders?

3. The difference in labor per dozen among 1-dozen, 2-dozen = 3.5, the difference in labor per dozen among 2-dozen, 3-dozen= 1.166 The calculation process: For one dozen: my time equal 6+2=8minutes. My roommate’s time equal 1+2+1=4. For two dozen: my time: 6+2x2=10minutes. My roommate’s time: 1+1+2x2+1=7. For three dozen: my time: 6+2x3=12minutes. My roommate’s time: 1+1+1+2x3+1=10. So The difference in labor per dozen among 1-dozen, 2-dozen= [（8+4）/1]- [（10+7）/2]=3.5 minutes/dozen. The difference in labor per dozen among 2-dozen, 3-dozen= [（10+7）/2]- [（12+10）/3]=1.166 minutes/dozen

4. I will offer discount for Both 2-dozen and 3-dozen. Because from my above calculation result of Question4, I get that difference in labor per dozen decrease when size of order increase from 1-dozen to 3-dozen, So I get the conclusion that labor per dozen is decrease when the size of order increase. So the labor cost we need to pay is decrease when the size of order increase. So I get more profit because the increase of size of order. So I can offer discount for Both 2-dozen and 3-dozen.

5. I will only need 1electric mixers. I need 3 baking trays. Because the max size the mixing bowl can hold ingredients are 3 dozen, we can get the result that the electric is not work long time when we make cookies. So I only need one electric mixers. But because one tray can only service one dozen, so we need 3 trays to match 3 dozen that 1 electric mixer can hold.

...

...

(2016, 07). Kristen Cookie Case. *Essays24.com*. Retrieved 07, 2016, from https://www.essays24.com/essay/Kristen-Cookie-Case/69817.html

"Kristen Cookie Case" __Essays24.com__. 07 2016. 2016. 07 2016 <https://www.essays24.com/essay/Kristen-Cookie-Case/69817.html>.

"Kristen Cookie Case." *Essays24.com*. Essays24.com, 07 2016. Web. 07 2016. <https://www.essays24.com/essay/Kristen-Cookie-Case/69817.html>.

"Kristen Cookie Case." Essays24.com. 07, 2016. Accessed 07, 2016. https://www.essays24.com/essay/Kristen-Cookie-Case/69817.html.