Essays24.com - Term Papers and Free Essays
Search

Environment And Market Of Dante International Emag

Essay by   •  April 25, 2011  •  3,555 Words (15 Pages)  •  2,570 Views

Essay Preview: Environment And Market Of Dante International Emag

Report this essay
Page 1 of 15

UNIVERISTATEA POLITEHNICA BUCURESTI

DEPARTAMENTUL DE MANAGEMENT

MANAGEMENTUL SI INGINERIA AFACERII

Titular curs: Prof.dr.ing.Anca-Alexandra Purcarea

Cursant: Bucur Ioana Cristina

Bucuresti

2007

1. Prezentarea organizatiei

1.1. Istoricul firmei

DANTE INTERNATIONAL SRL a fost infiintata de trei asociati, Radu Apostolescu, Bogdan Vlad si Dan Teodorescu si inscrisa in Registrul Comertului in august 2001. Dante International SRL este compania care detine eMAG.ro.

Misiunea eMAG.ro este de a oferi un model nou de comert, adaptat cerintelor fiecarui client si orientat spre satisfacerea lor. Aceasta misiune este posibila prin implicarea si loialitatea echipei si prin evolutia continua a tehnologiilor de sustinere a afacerii.

Decembrie 2001 - Se lanseaza magazinul online de sisteme de calcul, birotica avand o gama redusa de produse.

Dezvoltare permanenta a dus la marirea gamei de produse ofertata dublata de acumularea de competente de consultanta si implementare solutii complexe. Triplarea afacerii an dupa an a atras marirea accelarata a echipei si schimbarea sediului de 4 ori in 5 ani.

In prezent, eMAG este liderul pietei de comert electronic detinand cote de piata care ating si 20% din vanzarile nationale pe anumite categorii si branduri de prima marime.

Evolutia firmei

:

* 2001

- O provocare 100.000 E

* 2002

- Un obiectiv de atins 300.000 E

* 2003

- O afacere de succes 1.000.000 E

* 2004

- O dezvoltare durabila 3.000.000 E

* 2005

- Recunoasterea brandului 13.000.000 E

1.2. Obiectul de activitate

Domenii de activitate principale Cod CAEN 52*****

Obiect Activitate

Aceasta clasa include:

- vanzarile cu amanuntul, prin magazine specializate, ale articolelor si aparatelor electrice de uz casnic;

- vanzarile cu amanuntul, prin magazine specializate, ale aparatelor de radio, televizoarelor si ale aparatelor de inregistrare audio-video;

- vanzarile cu amanuntul, prin magazine specializate, ale discurilor, partiturilor si benzilor magnetice audio-video si casetelor; a CD si DVD-urilor;

- vanzarile cu amanuntul, prin magazine specializate, de instrumente muzicale.

Aceasta clasa exclude:

- comert cu amanuntul al articolelor si aparatelor neelectrice de uz casnic;

- inchirieri de benzi, casete si discuri

1.3. Structura organizatorica a firmei

Organigrama companiei :

 Departament Vanzari Retail

Este departamentul care se ocupa de preluarea, procesarea cat mai rapida si finalizarea comenzilor de produse destinate utilizatorilor individuali sau firmelor de mici dimensiuni. Membrii acestui departament asigura asistenta tehnica clientilor pentru alegerea optima a produselor.

Coordonator: Maria Sav

 Departament Vanzari Corporate

Companiile medii sau mari, apeleaza la experienta echipei in dezvoltarea de proiecte, participarea la licitatii sau elaborarea de oferte speciale. Aici se ofera si suport tehnic pentru configurarea de solutii complexe IT si de comunicatii.

Coordonator: Gabriel Dumitrescu

 Departament Logistica

Departamentului de Logistica coordoneaza lantul aprovizionare - gestiune - livrare asigurand astfel livrarea comenzilor intr-un interval optim. Livrarile in Bucuresti se realizeaza prin intermediul parcului auto propriu iar expeditiile in tara, prin intermediul unui curier rapid, tip door-to-door.

Coordonator: Valentin Roma

 Departament Service

Echipa de tehnicieni care formeaza departamentul de Service raspunde cu promptitudine tuturor solicitarilor si mentine legatura cu reprezentantele marilor producatori pentru optimizarea timpilor de rezolvare a evenimentelor de service aparute in perioada de garantie sau post-garantie.

Coordonator: Mihai Vlad

 Departament Marketing & PR

In cadrul departamentului de Marketing & PR sunt stabilite strategiile de comunicare ale eMAG.ro si, tot aici, sunt gandite campaniile de marketing pentru produsele si serviciile oferite atat de catre site-ul eMAG.ro cat si de compania eMAG in sine.

Coordonator: Liviu Taloi

Echipa eMAG are are aproximativ o suta de angajati organizati in mai multe departamente: vanzari retail, vanzari corporate, logistica, programare, marketing, service, administrativ.

1.4. Produsele / serviciile firmei

Aproximativ 90% din produsele vandute prin eMag.ro sunt produse IT, conform oficialilor companiei.

Gama de produse:

* 2001

...

...

Download as:   txt (25.9 Kb)   pdf (267.8 Kb)   docx (21.7 Kb)  
Continue for 14 more pages »
Only available on Essays24.com
Citation Generator

(2011, 04). Environment And Market Of Dante International Emag. Essays24.com. Retrieved 04, 2011, from https://www.essays24.com/essay/Environment-And-Market-Of-Dante-International-Emag/46327.html

"Environment And Market Of Dante International Emag" Essays24.com. 04 2011. 2011. 04 2011 <https://www.essays24.com/essay/Environment-And-Market-Of-Dante-International-Emag/46327.html>.

"Environment And Market Of Dante International Emag." Essays24.com. Essays24.com, 04 2011. Web. 04 2011. <https://www.essays24.com/essay/Environment-And-Market-Of-Dante-International-Emag/46327.html>.

"Environment And Market Of Dante International Emag." Essays24.com. 04, 2011. Accessed 04, 2011. https://www.essays24.com/essay/Environment-And-Market-Of-Dante-International-Emag/46327.html.