Essays24.com - Term Papers and Free Essays
Search

Cosinus (danish)

Essay by   •  December 8, 2015  •  Creative Writing  •  279 Words (2 Pages)  •  684 Views

Essay Preview: Cosinus (danish)

Report this essay
Page 1 of 2

Liberalisme

Den liberalistiske tankegang handler primært om individet og tanken om, at hver mand er egen lykkes smed.  De ser socialisme som en lidt naiv tankegang til livet, og mener, at det er naturligt, at der en skildring mellem højere socialt stillede og de lavere socialt stillede. I Liberal Alliances introvideo siger en af repræsentanterne, at ”Liberal Alliance er det eneste reelle Liberale parti i Danmark”.
Også sådan noget som skatteydelser og kontanthjælp er et primært fokus når man snakker om liberalisme. Blandt andet siger Joachim B. Olsen: ”d
et er et tegn på, at kontanthjælpen ikke bare er et sikkerhedsnet, som vi ellers godt kan lide at gå at fortælle os selv. For nogle familietyper er den så høj, at den er et værn mod arbejdsmarkedet”. Dette bunder blandt andet i, at kontanthjælpen er så høj, at et af de lavest lønnede individer i Danmark simpelthen tjener mindre end et individ der er på kontanthjælp. Dette burde være en helt uacceptabel løsning, og kan føre til misbrug og skabe nemme genveje der giver de dovne hoveder dårlige vaner. Dette betyder i flere tilfælde også, at den negative sociale arv bliver styrket. Herved kan vi også se at nogle af grundprincipperne i liberalismen er, at vi vil have noget vedvarende vækst, og skabe noget mere selvstændighed og en positiv social arv. Hvis alle vågner op med den rette indstilling til tingene, og har en lyst til at engagere sig i samfundet, vil Danmark få en helt anden energi og vækst. Joachim vil således også indføre et bestemt lovforslag, som betyder, at ydelsen for kontanthjælp af alle grupper, kommer til at blive cirka 6.900 kr, som svarer til den nuværende unge-ydelse.

...

...

Download as:   txt (1.7 Kb)   pdf (42.4 Kb)   docx (8 Kb)  
Continue for 1 more page »
Only available on Essays24.com