Essays24.com - Term Papers and Free Essays
Search

CAPM

Essay by   •  June 12, 2011  •  481 Words (2 Pages)  •  1,278 Views

Essay Preview: CAPM

Report this essay
Page 1 of 2

CAPM

Το CAPM έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι άλλων μεθόδων υπολογισμού απαιτούμενης απόδοσης και αυτό εξηγεί γιατί έχει παραμείνει δημοφιλής για περισσότερα από 40 χρόνια:

 Ασχολείται μόνο συστηματικούς κινδύνους, γεγονός που αντικατοπτρίζει μια πραγματικότητα στην οποία οι περισσότεροι επενδυτές έχουν διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια από τις οποίες ο μη συστηματικός κίνδυνος έχει ουσιαστικά εξαλειφθεί.

 Αυτό δημιουργεί μια θεωρητικά-προερχόμενη σχέση μεταξύ απαιτούμενης απόδοσης και συστηματικού κινδύνου που έχει αποτελέσει αντικείμενο συχνών εμπειρικών ερευνών και δοκιμών.

 Γενικά θεωρείται ως μια πολύ καλή μέθοδος για τον υπολογισμό του κόστους των ιδίων κεφαλαίων υπό την έννοια ότι λαμβάνει ρητά υπόψη το επίπεδο μιας εταιρείας συστηματικού κινδύνου σε σχέση με τη χρηματιστηριακή αγορά στο σύνολό της.

 Είναι σαφώς ανώτερη από το ΜΣΚΚ για την παροχή προεξόφλησης για χρήση στην αξιολόγηση επενδύσεων.

Το CAPM πάσχει από ορισμένα μειονεκτήματα

και τους περιορισμούς που πρέπει να σημειωθεί σε μια ισορροπημένη

συζήτηση αυτού του σημαντικού θεωρητικού μοντέλου ..

Ένα μειονέκτημα στη χρήση του CAPM κατά την αξιολόγηση των επενδύσεων είναι ότι η υπόθεση με χρονικό ορίζοντα μίας περιόδου έρχεται σε σύγκρουση με τη φύση πολλαπλών περίοδο αξιολόγησης επενδύσεων. Ενώ CAPM μεταβλητές μπορεί να θεωρηθεί σταθερή σε διαδοχικές μελλοντικές περιόδους, η εμπειρία δείχνει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια και στην πραγματικότητα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η έρευνα έδειξε ότι το CAPM ορθώνει το ανάστημά του καλά στην κριτική, αν και οι επιθέσεις εναντίον του έχουν διευρύνθηκε κατά τα πρόσφατα έτη. Μέχρι κάτι καλύτερο παρουσιάζεται, ωστόσο, το CAPM παραμένει ένας πολύ

χρήσιμο στοιχείο των οικονομικών εργαλείων διαχείρισης.

 Το ECΜ χρησιμοποιεί ιστορικές παραδοχές κερδών

...

...

Download as:   txt (5.8 Kb)   pdf (85.3 Kb)   docx (10.9 Kb)  
Continue for 1 more page »
Only available on Essays24.com