Essays24.com - Term Papers and Free Essays
Search

Analyse Interview Coen Verbraak Met Rijkman Groenink

Essay by   •  December 8, 2015  •  Course Note  •  478 Words (2 Pages)  •  879 Views

Essay Preview: Analyse Interview Coen Verbraak Met Rijkman Groenink

Report this essay
Page 1 of 2

Analyse interview Coen Verbraak met Rijkman Groenink

Het interview is een journalistiek interview waarbij het hoofddoel is informeren en amuseren via de media. Door de kracht van de interviewer en door het onderwerp is de interviewer ijzersterk. Het interview werd legendarisch door de emotionele reactie van de heer Groenink op het beeld van hem als graaier dat is ontstaan.

Kenmerken van het interview

Directief en non-directief

Dit interview is een directief en een non-directief interview. Directief omdat de interviewer sturend optreedt, zij bepaalt wanneer er een nieuw thema aangeroerd wordt. Dit doet de interviewer door met een korte inleiding te beginnen. Ook non-directief want het gesprek wordt geleid door wat de geïnterviewde inbrengt.De interviewer denkt tegen de gedachtestroom van de geïnterviewde.

Acceptatie en relevantie

Op veel van de onderwerpen werd op open wijze door de heer Groenink gesproken. Hij wist op afgewogen manier antwoord te geven. De uitstraling was over het algemeen niet ontspannen en 'in control', vooral bij de beantwoording over de bonussen en salarissen context kreeg het iets gewichtigs en emotioneel.

Specialiserend en orienterend

Het interview is zowel oriënterend als specialiserend. Oriënterend omdat de interviewer informatie wil vergaren over bepaalde onderwerpen. Specialiserend omdat de interviewer de diepte in gaat.

Vraagcategorieen

Van elke vraagcategorie zal ik een voorbeeld geven dat genoemd werd.

Openvraag

U hebt zichzelf toch wel mee op het strafbankje van het geschiedenis gezet he? Althans daar bent u beland. Op deze vraag kreeg de geinterviewde de gelegenheid om uit te weiden.

Gesloten vraag

Hoeveel verdient u?

Op een gesloten vraag is als antwoord ja of nee mogelijk. Hierop verwacht men niet het antwoord ja of nee, maar het bedrag.

Suggestieve vraag

Veel mensen zien top managers met name in de financiele sector de laatste jaren als gewetenloze graaiers. Is dat terecht? Met deze vraag legt de interviewer de geïnterviewde het antwoord in de mond. De interviewer zoekt een bekentenis of bevestiging.

...

...

Download as:   txt (3.2 Kb)   pdf (84.8 Kb)   docx (8.8 Kb)  
Continue for 1 more page »
Only available on Essays24.com