Essays24.com - Term Papers and Free Essays
Search

Market Reaserch

Essay by   •  December 14, 2016  •  Essay  •  559 Words (3 Pages)  •  746 Views

Essay Preview: Market Reaserch

Report this essay
Page 1 of 3

Seminar 4 – Cercetări de piață

- studii de caz –

Situația 1:

Solicitantul cererii: O companie producătoare de iaurt din România.

Definirea problemei decizionale: în urma scandalurilor mediatizate din ultima lună (în care s-a tot precizat faptul că compania oferă condiții de lucru inadecvate salariaților) s-a construit o imagine nefavorabila  a firmei, iar vânzările au scăzut cu 10%.

Scopul cercetării: Studierea caracteristicilor consumatorilor, a cauzelor sociale în care cred și a companiilor în care aceștia au încredere.

Stabiliți care ar putea fi obiectivele și ipotezele de interes într-o astfel de cercetare.

Situația 2:  

Solicitantul cererii: Compania Gelato, producător de înghețată.

Definirea problemei decizionale: Sortimentele de înghețată Gelato se află în top 10 al celor mai bune înghețate din lume, iar o data încercate compania reușește să își fidelizeze clienții. La un an de la intrarea pe piața din România, compania a observat că nu este populară în rândul consumatorilor și că, prea puțini clienți au o imagine formată despre marcă și produsele oferite. În urma unei cercetări exploratorii care a urmărit evaluarea imaginii companiei, s-a identificat că principala problema cu care compania se confruntă este ineficienţa campaniilor promoţionale desfăşurate încă de la intrarea pe piață.

Scopul cercetării: Studierea atributelor necesare unei noi campanii care să atragă atenția consumatorilor și să contribuie la o imagine favorabilă a firmei.

Stabiliți care ar putea fi obiectivele și ipotezele de interes într-o astfel de cercetare.

Situația 3:  

Solicitantul cererii: Restaurant cu specific tradițional.

Definirea problemei decizionale:  Din datele statistice naționale s-a observat că piața fast-foodurilor din România este în creștere, tot mai multe persoane alegând produsele de tip fast-food. Proprietarul unui restaurant cu specific tradițional din Brașov a observat că de când numărul fast-foodurilor din oraș a crescut, tot mai puțini sunt clienții care aleg să mănânce la restaurantul acestuia. Restaurantul este cu tradiție, calitatea produselor este recunoscută de clienți, iar prețurile sunt acceptabile. Principala problemă cu care acesta se confruntă este legată de schimbările în comportamentul de cumpărare şi consum al clienților.

Scopul cercetării: Studierea caracteristicilor de comportament de cumpărare şi consum al clienților în ceea ce privește servirea mesei în oraș.

Stabiliți care ar putea fi obiectivele și ipotezele de interes într-o astfel de cercetare.

Situația 3:  

Solicitantul cererii:  O companie de telefonie mobilă din România.

Definirea problemei decizionale:  Compania dorește să crească cota de piață și să devină lider în domeniu. Deoarece ofertele de servicii, promoțiile și acoperirea (semnalul) sunt asemănătoare concurenților, experiența anterioară a demonstrat companiei că o publicitate adecvată poate contribui semnificativ la creșterea cotei de piață.

...

...

Download as:   txt (4.3 Kb)   pdf (112.2 Kb)   docx (9.1 Kb)  
Continue for 2 more pages »
Only available on Essays24.com
Citation Generator

(2016, 12). Market Reaserch. Essays24.com. Retrieved 12, 2016, from https://www.essays24.com/essay/Market-Reaserch/72905.html

"Market Reaserch" Essays24.com. 12 2016. 2016. 12 2016 <https://www.essays24.com/essay/Market-Reaserch/72905.html>.

"Market Reaserch." Essays24.com. Essays24.com, 12 2016. Web. 12 2016. <https://www.essays24.com/essay/Market-Reaserch/72905.html>.

"Market Reaserch." Essays24.com. 12, 2016. Accessed 12, 2016. https://www.essays24.com/essay/Market-Reaserch/72905.html.