Essays24.com - Term Papers and Free Essays
Search

Harry Rosen Inc

Essay by   •  December 8, 2010  •  8,460 Words (34 Pages)  •  1,301 Views

Essay Preview: Harry Rosen Inc

Report this essay
Page 1 of 34

Executive summary

Harry Rosen Inc is een onderneming die opereert op de markt voor herenkleding. Harry Rosen was begonnen in 1954 met een kleine zaak in Toronto en is nu uitgegroeid tot een succesvolle keten bestaande winkels met herenmode van goede kwaliteit.. Er zijn meerdere filialen gevestigd in haar thuisbasis Toronto, maar ook hierbuiten zijn er vestigingen te vinden, zelfs een in Buffalo in de Verenigde Staten.

Harry Rosen Inc tracht de business en professionele gemeenschap te bedienen. Naast bekend te staan om haar pakken van goede kwaliteit heeft de superieure serviceverlening van het personeel en het uitgebreide assortiment in de winkels ook een grote bijdrage geleverd aan de sterke reputatie van Harry Rosen. Bovendien wordt dit alles nog eens benadrukt in de uitdagende maar informatieve advertentiecampagnes. Meegaand met de trends heeft Harry Rosen succesvol de sportskledingmarkt betreden met haar uitbreiding van het assortiment.

Een belangrijke ontwikkeling binnen deze markt is dat er sprake is van economische teruggang. Bovendien bevindt Harry Rosen Inc zich in een verzadigde markt, er is niet veel groeipotentieel te vinden in deze sector. Het is dus van belang dat bedrijven zo efficiлnt mogelijk te werk gaan.

Onlangs is een goedkope lijn ingevoerd, namelijk de Harry II lijn. Deze lijn bestaat uit maatpakken waarvan de prijs stukken lager ligt dan de gemiddelde prijs van een Harry Rosen pak. De vraag is echter of de introductie van de Harry II wel een slimme zet was.

Ook heeft Harry Rosen Inc de succesvolle label Hugo Boss geлxpandeerd. De vraag is ook of dit een goede keus was geweest en of dit voortgezet moet worden.

Er waren vele vestigingen geopend de afgelopen jaren, maar gezien de huidige economische situatie, moeten deze allemaal operationeel blijven?

Vanuit deze problemen hebben we een eenduidige probleemstelling geformuleerd :

" Hoe kan Harry Rosen Inc. zo efficiлnt mogelijk blijven opereren rekening houdend met de economische teruggang? "

We hebben de volgende alternatieven gecombineerd voor Harry Rosen Inc: Er moet zowel filialen gesloten worden als inkrimpingen in het productaanbod gedaan worden om efficiлnt te kunnen blijven opereren. Na de prestatie van de verscheidene, representatieve filialen te hebben geanalyseerd zijn we tot de conclusie gekomen dat de filialen B, D, G en I gesloten moeten worden vanwege hun tegenvallende prestaties ten opzichte van de overige filialen. De productiviteit (aantal verkopen per square feet) ligt ook onder het bedrijfsgemiddelde. De verkopen van de Avanzata pakken hebben we vergeleken met die van de Hugo Boss pakken. De verkopen van de Avanzata pakken zijn flink afgenomen, dit tegenover de juist stijgende verkopen van Hugo Boss pakken. Ook ligt het brutomarge van een Hugo Boss hoger dan het brutomarge van een Avanzata pak. Door de Hugo Boss lijn verder te expanderen en de naamsbekendheid nog meer te vergroten door grote reclamecampagnes kan dit een positief effect creлren voor de verkoopresultaten.

De Harry II lijn leidt weliswaar tot kannibalisatie van de overige duurdere pakken van Harry Rosen, maar gezien de economische teruggang, en het de steeds prijsbewustere consument dient deze lijn toch behouden te worden om de afnemende vraag naar pakken deels teniet te doen. Potientiлle afnemers die de reguliere Harry Rosen pakken te duur vinden kunnen dan overstappen naar de Harry II pakken die toch nog een zekere kwaliteit hebben vergeleken met de bestaande goedkopere pakken die op de markt aangeboden worden.

In haar nieuwe beleid moet Harry Rosen haar serviceverlening en de kwaliteit van haar producten blijven benadrukken. Het accent moet liggen op het feit dat na de sluitingen van enkele filialen en het afbouwen van Avanzata meer aandacht wordt gericht op de specialisatie. Het merkenaanbod zal afnemen, maar van de goedlopende merken zoals Hugo Boss worden meer varianten in het assortiment opgenomen.

Inhoudsopgave

Inleiding 3

Interne analyse 4

Het bedrijf 4

Marketingbeleid 4

Value chain analyse 4

Positieanalyse op basis van huidige beleid 4

Conclusie 5

Externe Analyse 6

Macro Omgeving 6

Meso-/micro-omgeving 6

Conclusie 7

SWOT analyse & Issues 8

Definitieve probleemstelling 9

Alternatieven 10

Alternatief 1: Back to basics 10

Alternatief 2: Filialen sluiten 10

Alternatief 3: Het heroverwegen van het afstoten van merklijnen 10

Toetsing van de alternatieven 11

Alternatief 1: Back to basics 11

Alternatief 2: filialen sluiten 11

Alternatief 3: Het heroverwegen van het afstoten van merklijnen 14

Uitwerking/implementatie van alternatieven Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Uitwerking Alternatief 2 Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Uitwerking alternatief 3 Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Conclusie 19

Bijlage ....................................................................................................................................................20

Literatuurlijst 21

Inleiding

In het kader van het werkcollege Marketing Strategy & Performance wordt in deze nota een uitwerking verzorgd van de casestudie 'Harry Rosen Inc.'. De casestudie is een uitgave van de Richard Ivey School of Business.

In deze casestudie komt duidelijk een probleem naar voren. Harry Rosen Inc. opgericht in 1954, is een Canadees modehuis dat zich richt op het inkopen, marketen, distribueren en verkopen van heren-, sport- en merkkleding in het hogere marktsegment. Hugo Boss is het belangrijkste merk van de groep. Verder zijn er ook nog de goedkopere merken op het gebied van maatpakken, namelijk Avanzata

...

...

Download as:   txt (54.4 Kb)   pdf (505.3 Kb)   docx (33.3 Kb)  
Continue for 33 more pages »
Only available on Essays24.com
Citation Generator

(2010, 12). Harry Rosen Inc. Essays24.com. Retrieved 12, 2010, from https://www.essays24.com/essay/Harry-Rosen-Inc/18673.html

"Harry Rosen Inc" Essays24.com. 12 2010. 2010. 12 2010 <https://www.essays24.com/essay/Harry-Rosen-Inc/18673.html>.

"Harry Rosen Inc." Essays24.com. Essays24.com, 12 2010. Web. 12 2010. <https://www.essays24.com/essay/Harry-Rosen-Inc/18673.html>.

"Harry Rosen Inc." Essays24.com. 12, 2010. Accessed 12, 2010. https://www.essays24.com/essay/Harry-Rosen-Inc/18673.html.